Детали за книгата

Грчки класици 2

400 ден

Грчки класици 2

Безвременски дела – Поетиката на Аристотел е една од најцитираните и највлијателни филозофски расправи што се занимаваат со суштината на уметничкото, воопшто. Дела и дни е верен опис на селскиот живот во сиромашна земја, живот кој на Хесиод му бил добро познат, и за кој утврдува принципи и правила за земјоделците.

  1. Дела и дни – Хесиод
  2. За поетиката – Аристотел
Категории: , Автори: ,

Сподели ја книгата

WordPress Lightbox