Детали за книгата

На Попуст!

Трагедии

520 ден 365 ден

Трагедијата што ја исполнува целта (состав на собитија кои ја донесуваат вистината за падот од среќа во несреќа, поради грешка) се обидува, што е можно посовршено, да ја поддражува стварноста разбрана како природа и материјалност. Низ процесот на поддражување се пресоздаваат законите на устројството на природното и се насетува обликот и идеалот зад него.

И покрај релативно малиот број првонаградени дела за време на неговиот живот (4 од 92 дела), Еврипид бил најпрочуениот и најомилен трагичен поет на своето време и на вековите од Антиката, што следат по неговата смрт.

Категорија: Автор:

Сподели ја книгата

WordPress Lightbox