Упатство за нарачка

Почитувани корисници, преку креирање на личен кориснички профил на нашата онлајн продавница www.stranica.mk ќе може да уживате во купувањето на вашата омилена книга од вашиот дом, брзо и лесно и притоа ќе заштедите дел од вашето драгоцено време.

Целата процедура на регистрирање и вршење на нарачка е едноставна и се одвива во неколку чекори:

Најавете се на интернет страницата користејќи го корисничкото име/е-mail и лозинка кои сте ги навеле при креирањето на вашиот профил.

1

Доколку немате креирано корисничка сметка, во десното поле внесете е-mail адреса и лозинка и кликнете „РЕГИСТРИРАЈ СЕ“.

2

Подоцна, во менито на контролната табла можете да ги дополните или ажурирате вашите лични податоци.
Можете да внесете податоци за наплата и адреса за достава. При секоја Ваша нарачка, повторно ќе имате можност да ги промените овие податоци доколку е потребно.

Исто така тука можете да ги читате вашите купени книги од категоријата ONLINE!

3

Следен чекор е да ја разгледате широката понуда и да ги одберете производите кои сакате да ги нарачате со клик на копчето „ВО КОШНИЧКА

4

Откако ќе ги додадете во кошничка сите производи кои сакате да ги нарачате, кликнете на полето „КОШНИЧКА“ кое се наоѓа во горниот десен агол, а потоа кликнете на копчето „ВИДИ КОШНИЧКА“ за финален преглед на сите артикли.

5

По преглед на кошничката, за финализирање на нарачката кликнете на копчето „КОН НАПЛАТА“.

6

На крај, уште еднаш прегледајте ја листата со нарачани производи и финалниот износ во кој е вкалкулирана цената за достава, доколку износот е помал од 800 денари. Потоа, одберете го начинот на плаќање и кликнете на копчето „ПЛАТИ НАРАЧКА“ за да го извршите плаќањето.

8

WordPress Lightbox