Блог

Блог на stranica.mk со фокус на убавиот пишан збор, на домашните автори, веќе докажани или чие време допрва доаѓа, како и на литературните преводи на познати и помалку познати дела, кои оставиле печат во читателскиот свет. Прочитајте краток осврт или рецензија за некоја книга пред да ја нарачате од нашата е-продавница или пак погледнете што ново се подготвува во нашата „работилница“.

Разлади се со добра книга

Летото е совршено време да се обвиткате (или можеби разладите) со добра книга Летото веќе е тука и конечно можете...
Read More

Жестоко комплициран и фантастично читлив роман

Букерова награда - 1987 г. Романот на Пенелопи Лајвли „Месечевиот тигар“ според многубројните критики е еден од најдобрите добитници на...
Read More

Зошто читањето сега е поважно од кога било?

Оваа пандемија во целост ни ги смени животите и бевме принудени да се навикнеме на еден нов начин на живот....
Read More

Практични прирачници за развој на успешен бизнис

Мотивирани вработени = задоволни клиенти = успешен бизнис Што е потребно за еден бизнис да биде успешен? Успешен бизнис, кој...
Read More

Вонземјанинот од наше маало

„Вонземјанинот од наше маало“ - авантуристички научнофантастичен роман „Но што ако тие се тука? Меѓу нас. И што ако можеби...
Read More

Конкурс за дизајн на корица – „Буниште од емоции“

Сè во животот е сместено меѓу две крајности, две дуалности, меѓу две „лепчиња“ кои ја спојуваат душата, емоцијата, чувството, но...
Read More
WordPress Lightbox