Детали за книгата

На Попуст!

Берлин Александерплац

350 ден 175 ден

Приказната се однесува на еден ситен криминалец, Франц Биберкопф, штотуку излезен од затвор, кој е навлечен во подземјето. Кога неговиот криминален ментор ја убива проститутката, единствената надеж на којашто се потпира Биберкопф, тој сфаќа дека нема да може да се извлече од подземјето во коешто пропаднал. Тој треба да се справи со бедата, недостатокот од можности и криминалот. Во текот на неговата борба за опстанок против сите настраности, животот го наградува со неочекувано изненадување, но неговата среќа нема да трае долго како што продолжува приказната.

Категорија: Автор:

Сподели ја книгата

WordPress Lightbox