Детали за книгата

На Попуст!

Величествените Амберсонови

350 ден 175 ден

Почесното семејство е најпросперитетното и најмоќното во малото гратче. Младиот Џорџ Амберсон Минафер, син на патријархот, е ужасно разгален од неговата мајка Изабел. Израснувајќи во арогантна личност, сигурен во своето богатство и позиција, и целосно незапознаен со животите на другите луѓе, Џорџ се вљубува во Луси Морган, млада, но чувствителна дебитантка. Постои долга историја меѓу мајката на Џорџ и таткото на Луси, за која Џорџ не знае. Како што гратчето прераснува во голем град, индустријата цвета, престижот и богатството на Амберсонови се намалува, а Морганови, благодарение на претпазливиот татко на Луси, стануваат сè попросперитетни. Кога Џорџ ќе ги саботира сè поголемите чувства на неговата мајка, кон таткото на Луси, животот, каков што го познава, престанува да постои.

Категорија: Автор:

Сподели ја книгата

WordPress Lightbox