Детали за книгата

Поезија и раскази (избор)

450 ден

Едгар Алан По е мајстор на креирањето атмосфера во неговите дела. Прави сè за да чувствуваме. Нè шета низ мрачните ходници на својата потсвест, откривајќи ни ги чудовиштата, скриени во темните зандани на нашата потсвест или, пак, можеби на колективната. „Границите што го делат Животот од Смртта, во најмала рака се мрачни и нејасни. Кој може да каже каде завршува едното, а каде започнува другото?“

Категорија: Автор:

Сподели ја книгата

WordPress Lightbox