Детали за книгата

Процес

300 ден

Неговиот најпознат роман „Процес“ претставува комплексно, сложено и повеќеслојно дело. А, земено во целост, сите негови дела се обележани со стравовите, несигурноста и траумите на човековата егзистенција, па токму затоа – и најголемиот број критичари, со право, сметаат дека Франц Кафка и неговото дело му припаѓаат на егзистенцијализмот.
Севкупното дело на Кафка е провокативно, предизвикувачко и фасцинантно. Тоа е постојано модерно и на најилустративен начин говори за општествените турбуленции, личните трауми и премрежиња и колективните метаморфози, односно за (нај)актуелните појави и процеси, животот и современоста… Тоа е парадигма на/за човекот и (не)човечноста, режимот и (не)слободата, вечното себебарање и борба…

Категорија: Автор:

Сподели ја книгата

WordPress Lightbox