Детали за книгата

Татковци и деца

300 ден

Авторот, со леснотија и мајсторство, ја слика феудална Русија, со поетски реализам и имагинација, ја регистрира и ја овековечува руската периферија, отфрлените и не многу среќните луѓе.

Во своите новели ги опишува необичните и интересни типови на руските селани, кои се природно способни и надарени, а во романите, кои се означени и дефинирани како романи на карактерите, го сецира и го анализира општествениот развој на Русија. Притоа, прикажани се најкарактеристичните претставници на руските интелектуалци, нивниот развиток, судбината и односот кон општествената проблематика.

Сподели ја книгата

WordPress Lightbox