Детали за книгата

На Попуст!

Бахтин

1,000 ден 500 ден

„Бахтин и визуелната уметност“ е првата книга со која се оценува релевантноста на идеите на Михаил Бахтин што се однесуваат на сликарството и скулпторството. За првпат објавени во 60-тите години, написите на Бахтин го воведоа концептот на карневал и дијалог или дијалогизам, кои имаат значајно влијание врз различни области, како што се литературата и теоријата на литература, филозофијата, теологијата, биологијата и психологијата.

Сподели ја книгата

WordPress Lightbox