Детали за книгата

На Попуст!

Уметноста по 1960

500 ден 350 ден

Реномираната книга на Мајкл Арчер, која сега е преработена и проширена, содржи најнови информации од дискусии на опширната глобализација на уметноста од средината на 90-тите, што е рефлектирано со растот на изложбениот календар и бројот на нови музеи кои се отвораат низ целиот свет. Со над триесет нови илустрации и ажурирана временска хронологија и библиографија, „ Уметноста по 1960“ дава еден неопходен преглед и е извор на информации за еволуцијата на уметноста во текот на минатите четири децении.

Сподели ја книгата

WordPress Lightbox