Детали за книгата

На Попуст!

Европско компаративно право за трговски друштва

1,300 ден 650 ден

Книгата претставува испитување на европското право за трговски друштва кое опфаќа седум европски земји како анализа на случаи: Обединетото Кралство, Франција, Германија, Италија, Шпанија, Белгија и Холандија. Авторите ги разгледуваат директивите на ЕУ за правото на трговските друштва, прецедентното право на Судот на правдата за директивите и правото на слободно движење и слобода на основање според Договорот од Рим. Истовремено, тие одвојуваат простор и за Европската групација на економски интерес и на Европското друштво.

Сподели ја книгата

WordPress Lightbox