Детали за книгата

На Попуст!

Искуство со транспортот

1,000 ден 500 ден

„Два од најоригиналните мислители во транспортот – Гарисон и Левинсон – ги здружиле силите за да создадат една навистина единствена книга. Додека повеќето научници ги истражуваат проблемите со транспортот од различни дисциплинарна перспектива, овие двајца самопрогласени ’транспортери‘ низ дваесет и осум широкоопсежни поглавја раскажуваат за едно ново дисциплинарно гледиште кое во центарот го има транспортот и преку кое економските, политичките и технолошките прашања може да бидат разгледани
со едно сосема поинакво светло.“ – Брајан Д. Тејлор

Сподели ја книгата

WordPress Lightbox