Детали за книгата

На Попуст!

Доктор Џекил и господин Хајд – Заливот Фалеса – Остров на гласови

350 ден 245 ден

Роберт Луис Стивенсон е човек длабоко заинтересиран за проучувањето на мистериите на животот. Само автор со богато животно искуство може да пишува заплети и фантастични авантури кои го држат читателот напнат од почеток до крај. Неговите романи покрај забавата да се читаат, нудат богато искуство и мудрости собирани во еден краток, но исполнет животен век…
Творештвото на Стивенсон останува да ги импресионира читателите и во XXI век и добива сè повеќе признанија како автор на не само интересни и возбудливи приказни туку и на една длабока анализа за времето во кое живеел и длабочините на животните мистерии и необичноста на човековата природа.

Категорија: Автор:

Сподели ја книгата

WordPress Lightbox