Детали за книгата

На Попуст!

Без плачење

250 ден 175 ден

Роман напишан според приказните кои авторката ги слушнала од нејзината мајка, а се однесуваат на Граѓанската војна во Шпанија.
Низ делото може да се препознаат два главни наратори, петнаесетгодишната Монсе, која се наоѓа на крстосница и треба да избере меѓу семејството и револуцијата, должноста и љубовта, и Жорж Бернанос, писател кој со свои очи сведочи за сите братоубиства кои оваа војна го носи со себе.

Категорија: Автор:

Сподели ја книгата

WordPress Lightbox