Детали за книгата

На Попуст!

Осогово

500 ден 250 ден

(41) Географско-туристичката монографија „Осогово“ иако авторот ја определува како популарен запис, таа се одликува со научен пристап и соодветна методологија, кои одговараат на времето кога е објавена (1927). Започнувајќи ја книгата со определбата дека туризмот претставува значајна општествена, културна и образовна дејност, Делирадев ја концептирал содржината во дванаесет наслови, разработувајќи повеќе аспекти значајни за планинскиот масив Осогово.

Сподели ја книгата

WordPress Lightbox