Детали за книгата

Основи на Внатрешната револуционерна организација

150 ден

(18) Ова дело е прва теоретско-програмска брошура, што Христо Матов ја напишал по Илинденското востание во март-април 1904 година. Во брошурата Х. Матов теоретски ги разработува принципите на Македонската револуционерна организација, во која посочува пет основни принципи врз кои се изградува ВМОРО.

Категорија: Автор:

Сподели ја книгата

WordPress Lightbox