Детали за книгата

Трите судски процеси: Прага-Табор-Виена-Милано

900 ден

(42) Трите судски процеси претставуваат „три болни моменти од македонската борба“ по Првата светска војна, кога ВМРО „во своето дејствување против денешното ропство беше принудена да одделува време и да прави дополнителни напори за да го ограничи дејствувањето било на предавници во своите редови, било на други одговорни лица, кои водени од лични побуди, се поставиле во служба на поробувачите на Македонија“.

Категорија: Автор:

Сподели ја книгата

WordPress Lightbox