Детали за книгата

21 зошто и само едно како

300 ден

Зошто престанавме да веруваме?
Зошто сме сè повеќе нестрпливи?
Зошто постојано се грижиме?
Зошто сме сè помалку среќни?
Зошто поразот треба да се прифати како одлична лекција?
Живееме во време кога сме сè повеќе нестрпливи, загрижени, депресивни… Со новиот систем на (не)вредности, како да забораваме на едноставноста, суштината и убавината на животот. Д. Р. Гилберт нè потсетува на традиционалните вредности – почитувањето, добрината и великодушноста, и притоа ни покажува дека излегувањето на вистинскиот пат е тешко, но истовремено е и многу полесно отколку што ни се чини на прв поглед.

Сподели ја книгата

WordPress Lightbox