Детали за книгата

Бугарија и македонското прашање

350 ден

(06) Публикацијата е специјално напишана со цел да се види и оправда надворешната политика на Бугарија пред европската дипломатија кон Македонија и македонското прашање во крајот на XIX и почетокот на XX век, и на одреден начин да се оправда учеството, па ако сакате дури и неуспехот на нашиот источен сосед (Бугарија) во Балканските војни, посебно во Втората балканска војна во 1913 година.

Сподели ја книгата

WordPress Lightbox