Детали за книгата

На Попуст!

На југ

350 ден 175 ден

(29) Во публикацијата, Никола Џеров објавил 20 раскази. Сите тие се тесно поврзани со мотиви земени од неговата татковина и воопшто историјата на Македонија од крајот на XIX и почетокот на XX век, со несекојдневни настани непосредно поврзани со македонското опкружување од областа на македонското минато и историја.

Категорија: Автор:

Сподели ја книгата

WordPress Lightbox