Детали за книгата

Историја на Александар Велики Македонски

350 ден

(13) Напишана од непознат автор, преведена од Христо П. Василев Протопопович и публикувана во Букурешт во 1867 година. Во оваа нова публикација за прв пат објавена на македонски јазик се следи херојскиот освојувачки живопис на еден од најголемите освојувачи во светската историја македонскиот крал – Александар III Македонски. Во публикацијата за прв пат пред македонската читателска публика и на македонски јазик се нуди оваа интересно дело.

Категорија: Автор:

Сподели ја книгата

WordPress Lightbox