Детали за книгата

Ел Македонеро (ebook)

99 ден

„Ел Македонеро“ е приказна за Македонецот Ѓорѓи Христов кој бегајќи од лудоста на југословенските војни завршува во елитните шпански единици за борба против ЕТА. Тука тој станува таинствениот и мрачен ЕЛ МАКЕДОНЕРО.

По десетина години се враќа во Македонија каде што го наоѓа своето семејство во сосема друга состојба од таа во која го беше оставил. Не знае дека по него во Скопје доаѓа најпознатиот терорист во светот, Гонзалес кој мора да му се одмазди за тоа што ЕЛ МАКЕДОНЕРО ѝ го направи на една од најпознатите терористички организации во светот-ЕТА.
Види повеќе

Сподели ја книгата

WordPress Lightbox