Детали за книгата

Духот во син кадифен фустан

200 ден

„Девојчето стоеше до прозорецот, гледаше во лавандата, нејзиното мало бело лице беше сериозно. „Здраво,“ рече Џејн храбро. Девојчето се сврте бавно, малку се насмевна… и исчезна“. Џејн е книжен молец. Па кога ќе остане без книги кај Хилдретови, додека нејзините родители пловат на брод до Шкотска, на Џејн наскоро ¬ станува здодевно. Потоа, како по пат на магија, на масичката крај нејзиниот кревет се појавува книга – истото се случува и следната ноќ, и следната. Но како и од кого? Трогателна, забавна и здраворазумна приказна.

Категорија: Автор:

Сподели ја книгата

WordPress Lightbox