Детали за книгата

Даме Груев: живот и дело

400 ден

(35) Книгата за Даме Груев не е само биографско-историографска студија за неговиот живот и дело, туку еден вид „есеј-животопис“, како што ја нарекува и самиот Ј. Бадев, полна со емоции и љубов кон великанот на македонското револуционерно движење.

Категорија: Автор:

Сподели ја книгата

WordPress Lightbox