Детали за книгата

Смртта во Рим

250 ден

Делото на извонреден начин успева да ги прикаже историските случки поврзани со Холокаустот, конфликтите меѓу различните генерации, но и чувството на вина, тага и жал, претворени во тишина кога треба да се зборува за минатото.
Главните ликови на некој начин го прикажуваат лицето на Германија, уморно, повредено, тажно, виновно после огромното крвопролевање и тешката војна од која никој не излегува како победник.

Категорија: Автор:

Сподели ја книгата

WordPress Lightbox