Детали за книгата

Вистината за кризата на ВМРО

500 ден

(77) Книгата „Вистината за кризата во ВМРО“ е напишана со загрижувачки тон за состојбите во ВМРО, со алармантни апели за прекинувања на меѓусебните убиства во редовите на Организацијата, со предупредувања за иднината на Организацијата и губењето на нејзиниот авторитет во странство и со приведување на бројни документи, факти и факсимили. На ваков начин, книгата ја презентира историска вистина за еден период од развојот на ВМРО, со единствена цел да послужи како поука на грешките што можат да влијаат на судбината на Организацијата.

Категорија: Автор:

Сподели ја книгата

WordPress Lightbox