Детали за книгата

Злосторство – Шест месеци од убиството на Александар Протогеров

450 ден

(76) Книгата е напишана во 1929 година, шест месеци по убиството на членот на ЦК на ВМРО, генералот Александар Протогеров, на 7 јули 1928 година по наредба Иван Михајлов, исто така член на ЦК на ВМРО. Авторот книгата ја напишал како реакција на објавената книга од страна на приврзаниците на Иван Михајлов „Зошто беше убиен Александар Протогеров“, во 1928 година во Софија. Убиството на Александар Протогеров се случило во крајно заострени односи меѓу него и Иван Михајлов, како членови на ЦК на ВМРО…

Категорија: Автор:

Сподели ја книгата

WordPress Lightbox