Детали за книгата

Ковчеже со книжни бисери- Мудри мисли на сто современи македонски писатели во избор на Милован Стефановски

300 ден

Во ова Ковчеже со книжни бисери има рамно сто современи македонски писатели со вкупно преку триста мудри мисли. Основната идеја беше на читателите да им се понуди екстракт на продуховената и чиста мисла забележана од перото на нашите мајстори на пишаниот збор. Овде сакам посебно да нагласам дека не станува збор за никаква антологија на мудри мисли на македонските писатели, туку едноставно субјективен избор направен од страна на нивен колега. Повеќе од сигурно е дека има и други автори во чии дела има убави мудри мисли кои заслужуваат да најдат место во една ваква селекција, но, за жал, од најразлични причини јас не сум можел да допрам до нив! Се надевам дека овој мој обид ќе поттикне и други составувачи на кои ќе им успее не само да го надополнат ваквиот избор туку и да го збогатат.

Милован Стефановски

Категорија:

Сподели ја книгата

WordPress Lightbox