Детали за книгата

Драми (избор)

350 ден

Малкумина се оние албански писатели од Македонија кои се испробале и на најспецифичниот и доста комплексен книжевен род. Сепак, со текот на времето, по оние кои традиционално пишувале конвенционални текстови, во седумдесеттите години на површината се појави една нова плејада творци кои со своите творби донесоа нови естетски вредности. Кога говориме за албанската драма во Македонија, тогаш ова се поврзува со имиња, како што се: Муртеза Пеза, Неџат Мустафа, Ќемал Ајдини, Ресул Шабани, Џабир Ахмети, Реџеп Златку, Халил Зендели, Пунторие Муча Зиба, Авни Халими и др.

Категорија: Автор:

Сподели ја книгата

WordPress Lightbox