Детали за книгата

Вистината за Македонија

300 ден

(56) Во публикацијата се поместени бројни објавени статии, писма, телеграми, и слични написи во одделни весници посветени на македонското прашање. Во центарот на вниманието во публикацијата е Македонија и македонското прашање. Во бројните написи и статии во рускиот печат, пишувани главно од бугарските автори, тие од петни жили се труделе Македонија и Македонците да ги претстават за Бугари.

Категорија: Автор:

Сподели ја книгата

WordPress Lightbox