Детали за книгата

На Попуст!

Страдањата на 323 македонски заточеници во Дијар Бекир: 1903-1904

150 ден 75 ден

(24) Книгата зборува за страдањата на македонските заточеници и за маченичкото чекорење по ирационалните далечини. Таа е пишувана со едноставен јазик  Се спомнуваат многу индивидуи – обични, имени и безимени, нивните постапки, мотиви, болки и страдања.

Категорија: Автор:

Сподели ја книгата

WordPress Lightbox