Детали за книгата

Српскиот шовинизам

150 ден

(34) Публикацијата на Бојан Пенев „Српскиот шовинизам…“ целосно е посветена против српската пропаганда во Македонија и прикажувањето на огромната омраза што ја имале Србите кон Бугарите и воопшто сè што било бугарско, но и обратно омраза на Бугарите кон сè што било српско. Уште во предговорот од книгата, кој воопшто не е одбележан, впрочем како и заклучокот (а тие како и главите се регистрирани со римски броеви од I до VIII), Бојан Пенев жестоко се нафрла најпрво на бројните српски фалби присутни само кај Србите, дека кај нив сè е големо „велико“ и дека се тие најзначајните народи во Европа и во светот.

Категорија: Автор:

Сподели ја книгата

WordPress Lightbox