Детали за книгата

На Попуст!

Српскиот режим и револуционерната борба во Македонија

650 ден 325 ден

(49) Книгата на К. Прличев е една од најдокументарните изворни сведоштва за српските злосторства во Македонија за време на Балканските војни и првите години од Првата светска војна. Изнесените податоци, списоци и потресните фотографии говорат за геноцидот и невидените злосторства на кој бил подложен македонскиот народ од страна на новите ослободители поробувачи. Македонскиот народ во овој период доживеал огромни погроми, масовни егзодуси, со напуштање на родните огништа, опожарување на огромен број села, невиден терор, колежи, срамни обесчестувања и најразлични опустошувања и злосторства.

Категорија: Автор:

Сподели ја книгата

WordPress Lightbox