Детали за книгата

Слободата и тиранијата во Македонија

150 ден

(51) Авторот ги истакнува славните подвизи на македонските комити и нивната одлучност никогаш да не потклекнат пред помоќниот непријател. Прави паралели со состојбите во Османлиската Империја и е убеден дека одлучноста за пркос кон новите владетели е присутна и тлее кај секој Македонец. Истиот тој пркос е присутен во секоја битка, во секој облик на отпор кон актуелната распределба на македонската земја, кон секој оној кој се обидува да ги направи Македонците тоа што не се.

Сподели ја книгата

WordPress Lightbox