Детали за книгата

Четворицата кралеви

1,500 ден

Нивните имиња се легендарни: Шугар Реј Леонард, Марвелос Марвин Хаглер, Томас Хитмен Хернс и Роберто Дуран. Иисклучителни боксери со уникатни комбинации на моќ и брзина. Со незаборавна храброст и вештина, тие владееја со рингот и ја освоија последната Златна ера во боксот. Ова е еден авторитативен поглед на ривалствата што ја движеа оваа голема ера во спортската историја. Ветеранскиот спортски новинар Кимбал направи репортажа за меѓусебните борби на секој од четворицата кралеви. Овде, неговото сведоштво е надополнето со неодамнешни интервјуа со секој од боксерите и други искусни аналитичари. Резултатот е динамичен преглед и преглед „удар по удар“ на четворица исклучителни противници и на една неверојатна епоха во боксот.

Сподели ја книгата

WordPress Lightbox